perjantai 24. kesäkuuta 2011

Viro

Päivä 1: Helsinki - Tallinn - Pärnu, 134 km. Yht 134 km.  (muokattu 28.6.2011)

Paivan reitti Sports-Trackerissa

Kovan merenkäynnin takia lautta oli vähän myöhässä. Klo 10:00 aloitin polkemisen Via Balticaa pitkin kohti Pärnuuta. Tie oli ihan hyvä pyöräillä; päällyste oli pääasiassa hyvä ja piennar leveä. Tallinnan ja Pärnun välinen pätkä on vaan tosi tylsä pyöräillä: tie on ihan luotisuora eivätkä maisemat paljon vaihdu. Tylsän tien lisäksi minulla oli vastatuulta koko matkan. Pidin lounastauon etapin puolessavälissä Marjamaalla ja olin perillä Pärnussa vähän ennen iltaseitsemää. Leirintäalueelle kaikki taitavat olla suomalaisia paria saksalaista lukuunottamatta. Kaikki leirintäalueen kyltit on suomeksi ja englanniksi, ei viroksi. Eksoottista ulkomaanmatkailua! Juuri kun olin saanut teltan pystytettyä alkoi satamaan.

Tämän päivän mittainen matka on ehkä vähän pitkä vastatuuleessa. Pitää katsoa millaisia etappeja poljen jatkossa. Toivottavasti tuulen suunta kääntyy.

Alkumatkalla näin noin kymmenen maantiepyöräilijää. Kaikki tervehtivät ja yksi olisi tarjonnut peesausta mutta pidin evästaukoa juuri silloin. Jopa yksi moottoripyöräilijä tervehti. Suomessa kukaan pyöräilijä ei ole ikinä tervehtinyt minua.

Huomenna Latviaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti